Projekter

Projektdetaljer

Projekt:
Montering af 300 vinduer

Kunde:
Dansk Specialtransport

Lokation:
Sydhavn, København


Udført:
2018

Næste projekt

Historien bag

Kan man montere 300 vinduespartier i et nybyggeri på den halve tid uden at et eneste vindue går i stykker?

Ja, er det korte svar fra Dansk Specialtransport, som med Global Lift Groups glaslift 'Gerenuk' monteret på deres Palfinger-kran løste opgaven for HT Højgaard i Sydhavnen i København. Hvordan? Se selv.

Håndtering af kæmpe vinduer

Projektdetaljer

Projekt:
Pudsning af kirkevinduer

Kunde:
Snoer Glas København


Lokation:
Frederiksberg


Udført:
August, 2017

Næste projekt

Historien bag

Der er morgenstille i ved Frederiksberg Kirke på en ganske særlig dag for den snart 300 år gamle kirke, der er ved at gennemgå den største renovering nogensinde. I dag er turen kommet til noget tilsyneladende enkelt og banalt: Der skal pudses vinduer i kirken.

Netop dagens pudsning har givet bekymrede tanker hos bygherren: Det kan gå helt galt. Alt skal være perfekt til den store indvielse, men der er et problem: Foran de to store blyindfattede vinduer ved alteret, blev der for 24 år siden monteret forsatsruder. Mere end 5 meter høje, ubeskyttede vinduesglas uden ramme, som skal tages ned, så der kan blive pudset mellem ruderne for første gang. Og det kræver snilde og det rigtige værktøj.

Dagens hovedperson ankommer: Glarmester Snoer har taget en 550-model af deres lifte fra Global Lift Group med. Arkitekten frabedt sig en tungere og større lift, fordi hun er bange for a en tungere lift kan gå gennem gulvet og falde ned i en grav under vinduet.

Fremme ved vinduet bliver dagens udfordring tydelig: Det store vindue sider i godt to meter oppe oppe, og glasliftens øverste sugekopper kan ikke nå højere end 4,5 meter. Liften kan uden problemer holde ruden i et fast greb i bunden af vinduet – men kan det tynde glas holde sig selv, eller vil det knække, når toppen kommer til at svaje frem og tilbage? Få svaret i videoen fra Frederiksberg Kirke.

Montage indefra

Projektdetaljer

Projekt:
Nye vinduer

Kunde:
Snoer Glas København


Lokation:
Herlev


Udført:
September, 2017

Forrige projektNæste projekt

Historien bag

En af danmarks højeste bygninger er ved at blive renoveret. I dag skal der monteres en ny vinduessektion på 16. sal i det 120 meter høje Herlev Hospital – og det er et job for glarmester Snoers folk med deres glaslift fra Global Lift Group.

I videoen følger vi først glarmesterens folk fjerne det gamle vindue på stuen, som lægerne bruger som kontor. GLG 550 kan løfte hele 550 kilo, men den er stadig så handy, at den nemt kan være i elevatoren og på hospitalets smalle gange. Sugekopperne suger sig fast på den revnede rude og løfter vinduessektionen ud af rammen.

Med 550’erens 3D-hoved roterer og tilter liften vinduet, så den stille kan trille baglæns ind i rummet med vinduet. Alternativet til en glaslift her havde været at hejse vinduet op med en stor byggekran og montere det udefra - det er nemmere og langt billigere at gøre det med glasliften.

Selv om glarmestersvenden i dag prøver at køre en GLG 550 for første gang, er det nye vindue alligevel på plads efter et par timer – opgaven er løst uden skrammer eller knuste vinduer.

Griber på arbejde

Projektdetaljer

Projekt:
Kloak

Kunde:
Entreprenør


Lokation:
Faaborg


Udført:
September, 2017

Forrige projekt

Historien bag

I samarbejde med et af Frankrigs største værktøjsudlejningsfirmaer, KilouTou, har Global Lift Group på sin fabrik i Danmark udviklet et nyt værktøj til de store glasløftere: En stærk griber.

GLG 550 er en lille men meget stærk lift. Den er normalt udstyret med sugekopper til at løfte vinduessektioner – men ikke i dag. I Frankrig vil griberen blive brugt til at placere tunge jern-bukke oppe under loftet inde i gamle Pariser-lejligheder mens de bliver renoveret.

Den kraftfulde og præcise lift fra Global Lift Group kan løse opgaven, og derfor har GLGs fabrik i Danmark sammen med franskmændene udviklet den perfekte griber til opgaven.   På vej til Frankrig med den første lift med griber til KilouTou, besøger salgsdirektør Kurt Nielsen far GLG en lille entreprenør i Faaborg for at vise, hvad det nye værktøj kan.